Voorbereid de winter in met een gezonde kruipruimte isolatie

De winter gaat er natuurlijk aankomen, u wilt er eigenlijk nog niet aan denken en genieten van de fijne, warme en zonnige dagen. Maar toch wil ik u even met dit artikel erop wijzen dat er wel degelijk zaken zijn waar u rekening mee moet houden voordat de winter weer begint. Ik ga u vertellen hoe u een gezonde kruipruimte kan verkrijgen doormiddel van isolatie en waarom dit zo goed is voor uw kruipruimte. Daarnaast vertel ik u ook nog wat meer over wat de mogelijke kosten zijn van een isolatie.

Waarom isolatie in uw kruipruimte?

Wellicht bent u al op zoek of op de hoogte van waarom het isoleren van uw kruipruimte goed is of heeft u nog eigenlijk geen idee er van. Om te beginnen heeft het voordelen voor uw energiekosten, gezondheid en de kruipruimte zelf.

Waarom voordelen voor energie kosten? Omdat uw kruipruimte dan is voorzien van isolatie zal er veel minder kou door uw kruipruimte in uw woning komen. Zo behoud u beter de warmte en zult u dus ook minder gebruik te hoeven maken van uw verwarming, dit scheelt in energiekosten.

Waarom voordelen voor gezondheid? Omdat isolatie u een drogere vloer geeft en de luchtvochtigheid beter is geeft dit u een betere leefomgeving. Het is vooral voor mensen met reuma of astma erg fijn. Naast dat het voor die mensen fijner is, vermindert u de kans of een allergische reactie, voorkomt u doormiddel van het betere leefomgeving veel stofmijt en houd het beter ongedierte buiten uw woning.

Het is dus voor meerdere factoren goed om kruipruimte isolatie nemen, er zijn buiten kruipruimte isolatie ook nog vloerisolatie, spouwmuur isolatie, dakisolatie enzovoort.

Kosten isolatie

De gemiddelde prijs van een kruipruimte isolatie ligt gemiddeld tussen de €20 en €25 euro per vierkante meter. De kosten zijn opgebouwd uit de volgende categorieën:

Om te beginnen gaat het om het materiaal dat u gebruikt om te isoleren. U kunt gebruik maken schelpen, chips, parels, matrassen maar ook bijvoorbeeld PUR onder uw vloer.

Naast het materiaal worden de kosten bepaald door de grootte van uw kruipruimte. Wanneer u vele vierkante meters aan ruimte heeft zullen de kosten ook natuurlijk hoger liggen dan een hele kleine ruimte. Zo betaald u voor een vrijstaande woning met een kruipruimte oppervlak van 70 vierkante meter ongeveer viertienhonderd euro. Tegenover als u in een tussenwoning woont met een oppervlak van 45 vierkante meter, betaald u zo’n negenhonderd euro. Het laatste is het natuurlijk afhankelijk ook van de reistijd hoeveel kosten erbij komen, of het een duur bedrijf is en of u samen met uw buren isolatie afneemt. Als u dit doet krijgt u vaak een kleine korting omdat er dan geen extra bijkomende reistijd is tussen de klussen.

Bent u op zoek naar een goede leverancier voor uw kruipruimte isolatie? Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem gerust contact op om de mogelijkheden door te spreken.