Traprenovatie, waarom?

Stel je voor, je hebt een trap waar je niet vrolijk meer van wordt. En dus wil je graag je trap laten renoveren. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Heb je er veel overlast van of juist niet? En welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

Slopen of renoveren?
Natuurlijk kan je je trap laten slopen en een volledig nieuwe trap laten maken. Maar dat geeft veel overlast en bovendien, soms is het beter om een trap te renoveren. Door je trap te renoveren maak je gebruik van de bestaande trap maar deze krijgt een nieuw uiterlijk. Het grootste voordeel is misschien wel dat je minder schoonmaak werk hebt na een renovatie omdat er niet gesloopt hoeft te worden aan de eigen trap. Daarnaast is er in financieel opzicht natuurlijk ook wel een voordeel wanneer je kiest voor renoveren, want dit kostenplaatje is veel lager dan wanneer je een complete trap moet vervangen.

De mogelijkheden bij een traprenovatie

Renoveren van je trap kent verschillende mogelijkheden. Eigenlijk kan je door je trap te renoveren alle kanten op wat stijl en uitstraling betreft. Je kunt de trap helemaal aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo kan je hem in één kleur laten bekleden, maar je kunt ook kiezen voor meerdere kleuren. Of wat dacht je van licht in de traptreden of leuning? Wat voor materiaal wil je op de trap? Vrijwel alles is mogelijk wanneer je bespreekbaar maakt wat je graag zou willen.

De renovatie

De renovatie zelf is vaak in één dag geregeld. Ja echt, slechts één dag is er meestal nodig om jouw trap van een nieuw uiterlijk te voorzien. Dit komt doordat er dus niet gesloopt en gebroken hoeft te worden aangezien jouw bestaande trap als basis gebruikt wordt. De door jouw gewenste nieuwe look en eventuele gadgets zoals verlichting en dergelijke worden geplaatst op de bestaande trap. Hierbij wordt vaak ook het kraken van de traptreden verminderd of verdwijnt dat zelfs helemaal. Aan het einde van de dag kan jij je gerenoveerde trap in al haar schoonheid bewonderen en loop jij als het goed is tevreden naar boven en beneden.

Twijfel je nog?

Wanneer je nog twijfel is het uiteraard raadzaam om eens om je heen na te vragen aan iemand die zijn trap heeft laten renoveren of je deze eens mag zien. Misschien zijn er wel voor en na foto’s van de trap. Of win informatie in bij een bedrijf met betrekking tot de mogelijkheden die er zijn. Voor je het weet ben jij je misschien aan het focussen op die traprenovatie die bij jouw past.