Plof neer op jouw eigen Marokkaanse pouf

Het woord “pouf” komt oorspronkelijk uit de Franse taal. Letterlijk betekent het een “zitkussen die rond en bol is”. Hoewel deze uitleg natuurlijk klopt, zit er veel meer achter een pouf. Dankzij de invloed van de Oosterse culturen heeft een dergelijk zitkussen immers een bijzondere invulling gekregen. Als je kiest voor een Marokkaanse pouf, ben je gegarandeerd van zowel een decoratieve alsmede een comfortabele zitplek.

Voor jong en oud

Het gebruik van een pouf is een eeuwenoud ritueel dat geschikt is voor jong en oud. Het is heerlijk om lekker neer te ploffen op een zitkussen dat je als het ware omringt en zijn vorm aan jou aanpast. Je vindt een pouf in heel wat verschillende maten, kleuren en vormen. Van strak wit tot zacht bruin en van rond tot vierkant; de mogelijkheden zijn eindeloos. Waarom zou je kiezen voor een harde, stijve bank als je ook de keuze hebt voor een comfortabele en uitnodigende pouf?

Kleurrijke Marokkaanse poef

De Marokkaanse pouf

Een typisch Marokkaanse pouf vind je in diverse uitvoeringen. De materialenkeuze kan variëren van leder tot fluweel en de kleurtinten gaan van eenvoudig wit tot warme aardetinten die worden aangevuld met de typische kleuren van de elementen water, aarde, vuur en lucht (blauw, groen, rood en bruin). De poufs zijn vaak voorzien van mooi handwerk zoals rozetten of andere borduursels. In sommige winkels koop je enkel de omkleding van de pouf, waarna je zelf moet zorgen voor de opvulling ervan. Er zijn dan verschillende mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld stro dat een goedkope manier is om je poef op stabiele wijze op te vullen. Let er wel steeds op dat, indien je de pouf koopt zonder vulling, er verluchtingsgaten voorzien zijn. Zo kan de lucht ontsnappen uit de poef als je er op gaat zitten. Zonder de verluchtingsopeningen kan de pouf gaan scheuren.

Niet alleen functioneel

Een Marokkaanse pouf is niet alleen een functioneel zitmeubel. Het wordt ook vaak gebruikt als accessoire om een kamer te voorzien van een Oosters accent. Als je bijvoorbeeld kiest voor een stevige uitvoering van een dergelijk zitkussen, kan je het gebruiken als bijzettafel. Creëer een harmonieus effect door enkele poufs in warme aardekleuren bij elkaar te plaatsen. Het zal zondermeer de eyecatcher zijn in je woning. Als je dit dan combineert met typisch Oosterse accessoires zoals een Moorse traditionele hanglamp of een kleurrijk gedecoreerde vaas (veelal met verwijzingen naar het dierenrijk), creëer je snel en eenvoudig een ontspannende sfeer in huis.