3 voordelen van een goede vloerisolatie

Vloerisolatie, wat heeft u er nou echt precies aan? Het is een investering en kost natuurlijk wel wat geld. Krijg u er nou echt wat uit terug of is het eigenlijk nutteloos? In dit artikel ga ik u drie voordelen geven van vloerisolatie en waarom uw woning, uzelf en uw huisgenoten hiervan profiteren. Ook vertel ik wat over kruipruimte isolatie en materiaal.

Voordelen van vloerisolatie

Om te beginnen geeft het een beter energielabel aan uw woning, maar wat heeft u hieraan? Doormiddel van een goede isolatie krijgt uw woning een hoger label, dit betekent dat uw woning goed is geïsoleerd en geeft uw huis een hogere waarde. Dit komt omdat de inwoner van het huis dan minder hoeft te stoken. Het huis blijft warmer en dit scheelt dus in de energiekosten. Dus u bespaard op uw energie kosten en uw huis heeft een hogere waarde! Binnen een korte tijd verdient u dus uw investering terug!

Ook op het gebied van gezondheid heeft vloerisolatie, kruipruimte isolatie of überhaupt isolatie voordelen. Omdat uw woning veel minder last heeft van vochtproblemen of een hoge luchtvochtigheid verkleint dit de kans op ziektes aanzienlijk. Ook wordt de kans op vochtschade aan uw vloer zoals hout- of betonrot verminderd. Het vocht condenseert dan niet tegen uw vloer aan maar blijft onder de deken van bijvoorbeeld EPS-korrels of het isolatiemateriaal dat onder uw vloer is aangebracht. Mensen met reuma of astma hebben ook veel voordeel aan een goed geïsoleerde kruipruimte of vloer. Door de schonere lucht leven ze in een beter klimaat en zullen ze minder snel last hebben van de symptomen.

Naast voordelen voor uzelf als persoon heeft ook voordeel voor het milieu. Bij het aanbrengen komen er geen schadelijke stoffen vrij, het wordt schoon en snel geïnstalleerd en is brandveilig. Isolatiemateriaal is brandwerend en verkleint dus ook de kans op een brand bij u thuis. Ook verkleint het de CO2-uitstoot. Dit is goed voor het milieu, daarom ook de toekomst van de nieuwe generaties, voor uzelf en uw leefomgeving.

Naast vloerisolatie kunt u ook uw kruipruimte laten isoleren, dit heeft dezelfde voordelen als vloerisolatie en kunt u bijvoorbeeld laten doen met EPS-korrels. Dit is een duurzaam maar erg goed materiaal. U kunt als u uw woning wilt gaan isoleren ook soms een subsidie hiervoor ontvangen. Ga na bij uw leverancier van de isolatie of dit mogelijk is. Dit betekent dat u nog sneller de investering terug zal verdienen. Naast dat, geeft dit ook een signaal af dat de regering het ook belangrijk vindt dat u uw woning goed isoleert en het dus positieve effecten heeft om het aan te schaffen.

Bent u op zoek naar vloerisolatie of andere soorten van isolatie? Bekijk gerust op onze website voor alle mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen. U mag ook gerust contact opnemen om alles door te bespreken of een specialist laten langs komen.

Lees hier meer over: http://www.vloerisolatiefriesland.nl/kruipruimte-isolatie/